B&B Ons Bakhuus
Dolderstraat 64
6706 JG Wageningen
The Netherlands
+31 (317) 411994
info@onsbakhuus.nl

Omgeving

UiterwaardenWageningen is gesitueerd waar de Veluwerand, de Gelderse Vallei en de Rijn (hier Nederrijn geheten) aan elkaar grenzen. Waar de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen eindigt met de Grebbeberg, heeft Wageningen nog een laatste uitstulping van de Veluwe in de vorm van de Wageningse Berg. Wageningen heeft een belangrijke binnenvaart- haven aan de Rijn, met onder meer overslag- en opslagcapaciteit voor olie. Via het westelijk gelegen Opheusdense Veer bestaat er een verbinding over de Nederrijn met Opheusden.

 

ForumWageningen staat bekend als de Stad der Bevrijding maar ook als City of Life Sciences. In deze studentenstad van ongeveer 36.000 inwoners werd in Hotel de Wereld op 5 mei 1945 de capitulatie van de Duitsers een feit. Dit betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Op 4 en 5 mei komen meer dan 100.000 mensen naar Wageningen om de bevrijding te vieren en de doden te herdenken.

 

Naast dat Wageningen een mooie stad is, biedt het omliggende gebied de Veluwe nog veel meer prachtigs zoals prachtige landschappen, talloze bezienswaardigheden en een ongekende natuur.